LOU MUUSE

DOCUMENTAIRE 
FILM EN FOTOGRAFIE

DOCUMENTAIRE
FILM EN FOTOGRAFIE


Het Goddelijke Lichaam - NPO3

Een documentaireserie van de KRO-NCRV over jongeren met de drang naar perfectie. Instagram staat er bomvol mee: Jonge mannen met een obsessieve drang te bouwen aan een torso met niet een six-pack, maar een eight-pack. En anderen kweken massaal een twerkass of promoten de hashtag bodypositivity. We zijn als jonge mensen zo geobsedeerd met ons lichaam, voeding en fit zijn. In de serie volgen we verschillende jongeren die allemaal op een verschillende manier werken aan hun ‘goddelijke’ lichaam. Maar maakt dat écht gelukkig zoals op de instaposts lijkt?

Bekijk de serie hier op NPO3



Van sixpack naar eetstoornis


Bij eetstoornissen denken de meesten vooral aan vrouwen. Onterecht: 10% van de mensen met een eetstoornis is man. De drang naar een gespierd lichaam resulteerde bij Ricky Frissen (27) en Ivo de Ruijter (24) in een eetstoornis, waarbij streng diëten werd afgewisseld door extreme eetbuien.

Van ongezond naar de perfecte kont


Wie wil nou niet de perfecte bil? Dat betekent zweten in de sportschool. En wie denkt dat sporten niet het ideale achterwerk oplevert, die kan naar de plastisch chirurg. Maar hoe ver wil je daarvoor gaan? We volgen fitfluencer Rachel John (20) die dagelijks hard traint om haar bil in shape te blijven. Ook Tessa (27) wil de perfecte bil en ze staat op het punt om naar Turkije te vliegen voor een Brazilian Buttlift.



Van laxeerpillen naar body positivity



Wie een maatje meer heeft, wordt maatschappelijk achtergesteld. Dat vinden bewegingen als Body Positivity en Fat Liberation. Plussize model Joann (22) en activist Bappie (30) verzetten zich tegen het slankheidsideaal. Hoe ver gaan zij in deze strijd? En waar ligt de grens tussen zelfacceptatie en een ongezonde levensstijl?




Van instafilter naar cosmetisch arts


Van je selfie pimpen op insta, naar jezelf pimpen in de schoonheidskliniek. 1 op de 10 cosmetisch artsen geeft aan dat filtermogelijkheden op social media de belangrijkste inspiratie zijn voor de meeste van hun cliënten tussen de 18 en 35. De stap van een filter op een social post naar een filler in je gezicht wordt dus steeds kleiner. Maar: wanneer ben je dan tevreden?